És cert que se sap a la guitarra totes les cançons de Lluís Llach?

Totes no, però moltes sí, sobre tot les de la primera època. Les he cantat molt.

Aprofitarà algun debat per demanar-li una autògraf?

No, però potser li canto Abril 74, a veure si així recorda què era la Revolució dels Clavells.

En aquestes eleccions no compta el programa sinó els dies que falten per ser independents?

Per alguns sembla que és així, per nosaltres segur que no. El mateix Llach va declarar que podia aparcar la ideologia divuit mesos en benefici d'una cosa superior. Dir això en un país on un de cada quatre nens pot patir pobresa ho trobo una mica cínic. Vaja, o és irreflexiu o és cínic.

Quin programa creu que aplicaria per tant Junts pel Sí durant aquests -almenys- 18 mesos?

Aproximadament el que ha fet en Mas els darrers anys. Un govern que hauria funcionat igual si l'hagués exercit la Gestoria Sánchez, perquè de política n'hi ha hagut molt poca.

Ja li han dit botifler?

Botifler ja m'ho deien quan era representant sindical de CCOO. Ara de debò, aquest tema em preocupa seriosament, mai no havia passat que es tractés de botifler o traïdor qui critica -o tan sols no defensa- una opció política en concret.

Ha esbrinat qui és el candidat a president de Junts pel Si?

Home, han dit per activa i per passiva que era Artur Mas, després que Romeva fes aquell intent de postular-se i li caiguessin per tot arreu. Però em penso que no serà Mas qui defensarà la candidatura.

Amb quants diputats gironins es conformaria?

Em conformaria amb tres (riu) Dir més seria ser bastant agosarat.

En Lluís Rabell està preparat per presidir un país?

En Lluís Rabell està preparat per ser un bon demòcrata que comparteix amb la ciutadania el que pensa fer. I això és la base per ser un bon president, escoltar els ciutadans i tenir la voluntat i capacitat per traslladar-ho al camp dels fets. Aquesta és la base per ser un bon president, tota la resta es una qüestió tècnica. Ho hem vist ara que tenim d'economia tot un Mas-Collell, gairebé premi Nobel, i és un absolut inepte en política. Per tant, una cosa no té res a veure amb l'altra.

I en Mas?

En Mas està preparat per ser business friendly, que és el que pretén. Artur Mas és un jugador de pòquer que sempre juga amb fanfarronades. I de business friendly tampoc se m'ha sortit, perquè amb ell és quan han tancat més empreses.

Els escorcolls i acusacions a CDC són guerra bruta de l'Estat?

És guerra bruta haver estat dos mesos emetent falques publicitàries sense estar en campanya? Fora de si és o no guerra bruta, curiosament només passa a CDC.

És més fàcil tractar amb alumnes d'ESO o amb diputats?

Depèn (riallada)... estic pensant en alguns diputats en concret i en alguns alumnes també en concret, i no sabria quins triar, la veritat..

Per què hauríem de votar Catalunya Sí que es Pot?

Perquè som l'única alternativa a les polítiques de dretes que han fet els diferents governs a Espanya i a Catalunya. Volem ser l'alternativa a les polítiques que s'estan duent a terme a Espanya i Catalunya, i volem explicar que en aquests propers anys, espero que amb un altre president, es pot recuperar i rescatar la gent de determinades situacions que està vivint.

L'esquerra són vostès o el PSC?

Nosaltres pretenem fer polítiques d'esquerres, cosa que el PSC fa temps que no. Des que Zapatero va dir allò que abaixar impostos és d'esquerres, el que han fet a nivell de política econòmica i política social difícilment es podria qualificar d'esquerres. Espero i confio que algun dia el PSC recuperarà l'esperit de l'esquerra.

Espanya ens roba?

Des d'Espanya ens roben algunes polítiques de dretes que es troben també a Catalunya. Els hipotètics 16.000 milions a l'any que alguns fan córrer com a desajust de la balança fiscal, són curiosament una xifra similar al frau fiscal que té lloc a Catalunya. Qui ens roba ho fa perquè ho permet la política fiscal existent.

És factible el federalisme a Espanya?

És factible tot allò que decideixin els ciutadans i ciutadanes. Per tant, pot ser-ho.

Creu que la CUP ajudarà que Mas sigui president, si cal?

Els ho hauria de preguntar a ells, però suposo que sí. Si per alguns partits l'objectiu superior no és la justícia social, llavors és possible donar suport a Mas.

Què li dirà a l'excamarada Romeva quan el vegi?

Que li aprofiti. En política hi ha un perill, que és confondre els desitjos amb la realitat. Tant Romeva com Lluís Llach poden haver caigut en aquest error. Estan en una llista d'algú que assegura conèixer tots els desitjos d'una gran part de catalans i diu que els convertirà en realitat, però està fent una altra cosa.

Què hauria contestat si li haguessin trucat per formar part de Junts pel Sí en lloc de Romeva?

He, he, no sé si m'hi hauria negat educadament o directament els hauria engegat.