Les eleccions catalanes en un context de pandèmia s'estan desenvolupant amb normalitat (s'han constituït el 100% de les meses), però marcades per un important descens de la participació (un 45,7% a les 18 h, 22 punts menys que el 2017). Des de la Generalitat ho atribueixen a les franges horàries que ha recomanat el mateix Executiu, amb una densitat de vot inferior a la primera franja destinada a col·lectius vulnerables; i també a l'increment del 350% del vot per correu, que es comptabilitzarà quan tanquin els col·legis electorals. No obstant això, en alguns col·legis electorals s'han registrat algunes cues de votants.

Segueix les eleccions en directe

Durant el matí s'han produït pocs incidents, els més remarcables dels quals la detenció de dos joves al municipi tarragoní de Castellvell del Camp per negar-se a posar-se la mascareta per votar al seu col·legi electoral o el sabotatge al repetidor de Rocacorba poc abans de l'inici de la jornada electoral.

A partir de les 20 h, un cop es tanquin els col·legis electorals, en auquesta pàgina podràs seguir l'escrutini i consultar els resultats definitius