23 de maig de 2019
23.05.2019

Qui pot votar a les eleccions municipals?

Els ciutadans dels països que mantinguin un acord amb Espanya podran emetre el seu vot

23.05.2019 | 19:22

Les eleccions municipals se celebraran aquest 26 de maig, de la mateixa manera que les europees i, en el cas de les comunitats espanyoles no històriques, també les autonòmiques. A escassos dies de diumenge electoral sorgeixen els mateixos dubtes que assalten als votants cada vegada que és hora de votar. Qui pot votar a les eleccions municipals, a més dels espanyols residents a Espanya?

Els estrangers ciutadans de la Unió Europea podran votar en les eleccions municipals, igual que els estrangers el país del mantingui un acord signat amb Espanya que així ho determini. Aquests últims han d'haver residit de manera legal al país. Els espanyols que per qualsevol raó resideixin a l'estranger també tenen permès el vot, encara que únicament si estan inscrits a l'entitat d'àmbit territorial inferior al municipi.

Els països que mantenen un acord signat amb Espanya per votar a les municipals són dotze: Perú, Bolívia, Xile, Corea, Noruega, Equador, Paraguai, Islàndia, Cap Verd, Colòmbia, Nova Zelanda i Trinitat i Tobago.

Els sol·licitants d'asil, els refugiats i totes aquelles persones la situació sigui irregular, però, no tenen permès el vot per elegir els representants municipals aquest 26 de maig. Tampoc els estrangers que visquin a Espanya. Així ho estableix la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook