19 de desembre de 2015
19.12.2015

DL defensarà Catalunya dels «continus atacs» de les forces espanyolistes

Xuclà es compromet a «preservar la dignitat» dels catalans però alerta que per arribar a la plena sobirania «encara faltarà fer el cim»

19.12.2015 | 00:00
Els membres de Democràcia i Llibertat, ahir, al Far de Sant Sebastià.

El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, va demanar ahir el vot pel seu partit perquè tenen l'objectiu de «preservar la dignitat i defensar els catalans dels continus atacs de les forces espanyolistes». Des del Far de Sant Sebastià i acompanyat de l'alcalde de Girona i president de l'AMI, Carles Puigdemont, i del president de la Diputació, Pere Vila, el cap de llista va assegurar també que una victòria del sobiranisme reforça el procés en l'àmbit internacional i també la figura d'Artur Mas. «Seria apoteòsic que diumenge arribem al nostre objectiu, que és la plena sobirania, però per aconseguir-ho encara cal culminar el cim», va advertir.
El cap de llista de Democràcia i Llibertat va escollir el Far de Sant Sebastià per posar punt i final a la campanya electoral. Des d'allà, va remarcar la importància de la participació en les eleccions de diumenge perquè, segons va reflexionar, «en l'horitzó de l'estat independent cada vot serà comptat en el sentit de reforçar el procés o de debilitar-lo».
Xuclà va defensar que aquestes eleccions s'han de llegir com «la revàlida» al procés i va assegurar que, des de Madrid, la pregunta que es faran els partits serà: «Com ha quedat la llista de Mas?». «Diumenge a la nit, el que preocuparà a molts despatxos del poder polític i econòmic de Madrid serà el resultat a Catalunya i, concretament, el resultat de la llista que dóna suport al president Artur Mas», va remarcar. El cap de llista al Congrés va explicar que després de 37 anys de «democràcia imperfecta i d'intents d'anul·lar l'autonomia política», el poble de Catalunya només té dues opcions: «la claudicació o la dignitat».
Per això, va instar els gironins a votar per «preservar la nostra dignitat i defensar-nos els continus atacs de les forces espanyolistes». «Només una victòria sobiranista permet, a ulls del món, continuar amb garanties i un impuls renovat el camí iniciat», va afegir.
Per a Xuclà, demà seria «apoteòsic» poder arribar a l'objectiu «de la plena sobirania». Però també va alertar que, tot i una victòria el 20-D , encara faltaria «culminar el cim». Per això, el cap de llista va tornar a fer una crida al vot útil sobiranista «per defensar els drets democràtics dels catalans».
Xuclà també va anunciar que s'ha posat en marxa el que han anomenat «Operació Rasclet» (#operaciorasclet) amb 650 voluntaris de la coalició «activats per aconseguir una mobilització massiva aquest diumenge».
El candidat es va fer acompanyar ahir al Far de Sant Sebastià de l'alcalde de Girona, diputat al Parlament i president de l'AMI, Carles Puigdemont, i del president de la Diputació, Pere Vila, així com d'altres membres de la candidatura. Puigdemont va assenyalar que demà cal aconseguir «una victòria rotunda al servei de les comarques gironines , de Catalunya i del president Mas». «La imatge a la qual tindran més pànic les forces unionistes la nit de diumenge és aquella on es vegi, amb colors i xifres, una victòria de l'independentisme i, concretament, una victòria del president Mas», va assegurar Puigdemont.
Per la seva banda, Vila va definir el candidat de Democràcia i Llibertat com «la millor persona que pot defensar el mandat democràtic que ens ha donat el poble» i, segons va indicar, també és qui ha «ponderat millor» el missatge durant la campanya electoral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit