Segueix-nos a les xarxes socials:

JxCat aposta per l'estalvi energètic com a prioritat

Cuevillas va visitar ahir l'empresa LC Paper de Besalú i va afirmar que l'Estat espanyol «suposa un fre per a l'economia del territori»

JxCat aposta per l'estalvi energètic com a prioritatjxcat

El cap de llista al Congrés per Girona de Junts per Catalunya (JxCat), Jaume-Alonso Cuevillas, va visitar ahir l'empresa LC Paper de Besalú, que produeix «paper 100% català amb zero emissions de CO2», essent aquesta «un referent mundial en estalvi energètic, exemple de regeneració i innovació constant, bona mostra d'allò en el que ens hem d'emmirallar per ser encara millors com a país». El cap de llista tenia programat durant tot el dia d'ahir diversos actes institucionals a diferents municipis garrotxins. Fent referència a la comarca en qüestió, Cuevillas va destacar que «una República catalana suposaria un gran impuls per al potencial de la Garrotxa i les comarques gironines».

Fent referència a LC Paper, fundada el 1881, Cuevillas va destacar que es tracta «d'una empresa exemplar, que ha aconseguit produir encara més energia de la que consumeix. És un referent a Catalunya i al món». El mateix es va lamentar que, «malauradament, seguim tenint els dèficits que ens suposa pertànyer a una economia extractiva, la de l'Estat espanyol». Seguint en aquesta línia, Cuevillas va reconèixer que «tenim una de les energies més cares del món, de les grans empreses que depenen de l'amiguisme del BOE, de la llotja del Bernabéu, que a més de controlar l'executiu i els mitjans, també controlen el poder legislatiu i judicial. Això suposa un fre per al nostre model econòmic, implica que no arribin prou inversions en infraestructures, fet que ens serveix per explicar que hem de fer una República».

Visites arreu de la Garrotxa

Després de visitar l'empresa LC Paper amb l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, el número u de JuntsxCat al Congrés per Girona va participar en un vermut-xerrada. A continuació, va anar a Sant Feliu de Pallerols, on es va organitzar un dinar col·loqui amb el cap de llista de JuntsxCat, Fèlix Castanyer, i després va dirigir-se a les Planes d'Hostoles per fer un cafè-tertúlia amb el candidat de JuntsxCat al poble, Eduard Llorà. Cuevillas també va aturar-se a Olot, on va participar en un acte amb el cap de llista de Junts per Olot, Pep Berga. La jornada va acabar amb el sopar-presentació de la candidatura de Junts per Catalunya a les Preses, encapçalada per Pere Vila.

Prem per veure més contingut per a tu