Segueix-nos a les xarxes socials:

Feijóo rebutja assistir al debat d'RTVE amb Sánchez, Díaz i Abascal si no s'amplia a ERC, PNB i Bildu

El PP vol esquivar el format a quatre i argumenta que aquests tres partits hi han de ser perquè la "governabilitat de l'Estat" ha descansat sobre ells

Feijóo rebutja assistir al debat d'RTVE amb Sánchez, Díaz i Abascal si no s'amplia a ERC, PNB i Bildu

Alberto Núñez Feijóo està decidit a deixar la seva cadira buida en el debat a quatre que RTVE ha organitzat per a dimecres que ve 19 de juliol, en el qual es visualitzaria la coexistència de dos partits en què cada bloc, el de l'esquerra i el de la dreta, que, segons totes les enquestes, es necessiten mútuament per a governar. El seu temor a l'assimilació amb Vox i al fet que pugui traslladar-se la idea que governarà amb Santiago Abascal de vicepresident, explicarien aquesta decisió, ja que Feijóo està demanant el vot per a tenir un Executiu en solitari.

Malgrat la seva negativa, la televisió pública amb l'anuència del PSOE, Sumar i Vox ha posat dia i hora per a aquest debat amb Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Abascal mentre manté la invitació a Feijóo. Però el dirigent popular planteja que el format no sigui amb quatre participants sinó amb set -ERC, PNB i Bildu- perquè en aquests partits ha residit la “governabilitat de l'Estat” durant els últims cinc anys, segons assenyalen fonts populars.

El PP "no participarà" en els debats a quatre que han proposat RTVE i Grup Pressa (14 de juliol) i que "defensen PSOE i Sumar", destaquen, per entendre que "són models incomplets i manquen d'interès". Des de Gènova s'insisteix que el president del PP "no acudirà" a cap dels dos. Fonts socialistes ratifiquen que Sánchez estarà en tots dos. Abascal i Díaz també han confirmat que aniran al debat de pressa, propietària d'El País i La Ser.

Els populars sostenen que la televisió pública organitza també un debat a set però, en lloc de convidar als caps de llista, ho ha fet als portaveus parlamentaris de, subratllen, unes "cambres parlamentàries ja dissoltes". Es tracta que "reconsideri" aquesta opció.

Cara a cara a Atresmedia, el dia 10

En el PP consideren que per a confrontar idees entre candidats amb possibilitats d'arribar a la Presidència del Govern ja hi ha el 'cara a cara' acordat per al dia de 10 de juliol, i que tindrà lloc a Atresmedia. I per a un debat més ampli, "el més honest" per als espectadors és la presència d'ERC, PNB i Bildu ja que fa cinc anys (que ...)"redactant les lleis que avala el PSOE i fixant les posicions que defensa el Govern"

Gènova manté així el pols amb RTVE que aquest dijous ha celebrat una reunió amb els representants de PSOE, Vox i Sumar per a l'organització del debat a quatre, a la qual no ha assistit el PP malgrat que hi estava convidat, segons ha informat la corporació. Els tres partits (PSOE, Vox i Sumar) han acordat que es realitzi el 19 de juliol a les 22.00 hores a Prado del Rey. Aquest dilluns tornarà a produir-se una trobada amb els responsables de la RTVE.

Abans que el PP tornés a demanar aquesta tarda el format a set, RTVE ha comunicat que manté la seva invitació perquè el PP s'incorpori a aquesta reunió i perquè Feijóo participi en el debat de la corporació pública.

També s'ha celebrat una altra reunió amb els representants de PSOE, VOX, Sumar, ERC, PNB i Bildu per a l'organització del debat amb els set portaveus que tenen grup parlamentari propi en el Congrés dels Diputats. A aquesta reunió no ha assistit el PP per problemes d'agenda però la seva oferta és que sigui aquest el que se celebri amb els candidats a la Presidència. Tots els partits han acordat mantenir el debat amb els portaveus parlamentaris el 13 de juliol.

Díaz projecta a Aida Vidal

La coalició de Yolanda Díaz, Sumar, no té portaveu parlamentari, perquè encara no s'ha constituït com a grup. No obstant això, la vicepresidenta ha elegit ja a l'ex diputada i cap de llista per Barcelona, Aida Vidal, perquè la representi en el debat a set d'RTVE, on intervindran els representants en el Congrés dels principals partits. La dirigent de Catalunya en Comú va ser coportaveu dels comuns en el Congrés en l'última legislatura i ara, segons Sumar, és portaveu adjunta de la coalició, com a número dos de l'eurodiputat Ernest Urtasun. Un nou càrrec que la perfila com a principal aspirant per a representar a la coalició en el Congrés, ja que Urtasun no va a les llistes de les eleccions generals.

Prem per veure més contingut per a tu