Santa Coloma de Farners ha canviat de color. Després de més de 20 anys de govern de CiU, el nou alcalde és el republicà Joan Martí. En les eleccions del 24 de maig es van presentar 10 partits i només 5 van aconseguir representació. CiU va tornar a ser la força més votada, però tan sols amb dos vots més que els republicans.

Amb un Ajuntament decantat cap a l'esquerra, el cap de llista republicà va obtenir ahir la majoria absoluta durant el ple d'investidura. A més dels 7 vots de la seva formació, el regidor de la CUP també va votar el candidat d'ERC i el mateix va fer el Moviment d'Esquerres (MES). Martí obtenia així 9 dels 17 regidors i ja no va caldre conèixer el vot del PSC. Martí es convertia així en el nou alcalde i deixaven CiU a l'oposició.

Sobre el futur govern, Martí va avançar ahir que "hem acordat les línies mestres de govern entre les tres formacions", ERC, CUP i MES. Tot i això, de moment només la regidora de MES, Teresa Garcia, ha anunciat que entrarà al govern mentre que l'assemblea de la CUP haurà de validar ara el document amb les línies mestres de l'acord per decidir si entren a governar. Això serà en els "pròxims dies", va dir Martí, recordant que a la CUP els han ofert i "reiterat" que entrin al govern d'una manera "sincera".

En el seu discurs, el nou alcalde va destacar que el resultat de les eleccions havien conformat unes xifres que demanaven "canviar les fórmules" que fins ara hi havia hagut al consistori i que, per això, "hem prioritzat pactar amb CUP i MES". D'altra banda també va afegir que les prioritats seran les "polítiques socials, centrades en les persones i en l'eix nacional". A més, buscarem "espais de col·laboracio" i amb els regidors a l'oposició "hi ha temes prou importants que mereixen ser acordats".

Com a curiositat, 16 de 17 regidors van utilitzar la fórmula de l'AMI per jurar el càrrec i van penjar l'estelada al balcó de l'Ajuntament.