L'alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú a la reelecció, Ada Colau, acompanyada pel líder de Podem, Pablo Iglesias, va fer una crida als progressistes a concentrar el vot en la seva candidatura per frenar la dreta el 26-M i aconseguir que ella pugui seguir al capdavant de l'ajuntament. Iglesias va situar la Barcelona de Colau com el referent d'allò que Podem hauria de fer en el proper Executiu a Espanya, ja que l'alcaldessa, segons la seva opinió, ha convertit la consigna del «sí que es pot» en una «política de govern verificada». «És un orgull i un senyal del que haurem de fer quan estiguem en el Govern», va destacar en el seu primer míting de la campanya de les eleccions del 26 de maig.

Iglesias també va assegurar que l'«única garantia» que a Barcelona se segueixin aplicant polítiques d'esquerres és que Colau revalidi el seu lloc, perquè el candidat avalat per Ciutadans, Manuel Valls, representa «els interessos dels grans poders econòmics per fer fora Colau».

Per part seva, Colau va assegurar que «no podem permetre que la dreta torni a governar la ciutat», tot advertint als socialistes que molts dels vots que van obtenir a les eleccions generals del 28 d'abril van ser «prestats» per frenar la dreta a Espanya.

Dirigint-se a l'alcaldable socialista, Jaume Collboni, va avisar-lo que l'«amb Rivera no» que cridaven les bases del PSOE a Sánchez la nit del 28-A, a Barcelona es tradueix en un «amb Valls no».

«No acceptaré lliçons polítiques dels responsables de l'especulació i el desastre que estem revertint, de 40 anys de regalar-li la ciutat a poders privats. Ni que vinguin a dir que no hem fet prou. Amb quina cara ho ve a dir el partit que va liberalitzar el mercat de lloguer?», va assenyalar l'alcaldessa en referència als socialistes.