Segueix-nos a les xarxes socials:

La Generalitat invertirà 11 MEUR en millores en els ports gironins fins al 2022

Els projectes preveuen millorar la seguretat de les infraestructures existents i reurbanitzar espais accessibles al públic · Els ports de Palamós, el Port de la Selva i de Sant Feliu de Guíxols seran alguns a rebre partides

La Generalitat invertirà 11 MEUR en millores en els ports gironins fins al 2022DdG

Ports de la Generalitat invertirà 11 milions d’euros (MEUR) a millorar les instal·lacions portuàries de vuit localitats gironines durant el període 2019-2022. Són els vuit ports que l’entitat pública gestiona directament a la demarcació, el que anomenen Zona Portuària Nord. Les actuacions previstes se centren a potenciar el recer dels ports, la integració port-ciutat, les actuacions de suport al sector pesquer, la millora de l’eficiència energètica i l’adequació de les infraestructures al canvi climàtic.

El gerent de l’ens, Joan Pere Gómez, ha subratllat la solvència d’aquesta empresa pública i la capacitat d’ «autofinançar-se». «Del nostre pressupost, més de la meitat són beneficis i tots es reinverteixen al sistema portuari», ha afirmat, i ha afegit que «ni un cèntim d’euro prové dels pressupostos generals» del Govern.

D’altra banda, també s’ha destacat que durant aquest període es preveu una inversió privada per valor de 13,4 MEUR als ports gironins. Es tracta d’una previsió basada en la informació recollida als plans especials de cada port. Així, per exemple, destaquen els 6,3 MEUR previstos a Llançà amb millores per potenciar la nàutica esportiva o els 1,8 MEUR previstos en el projecte d’urbanització del port de l’Estartit.

Pel que fa a les obres recollides al Pla d’Inversions (PIAF), la més ambiciosa és la que es farà al port de Palamós amb 4.595.000 euros, cosa que representa el 42% del total de recursos destinats als ports gironins amb aquest pla.

En el cas del Port de la Selva, s’hi destinaran 975.000 euros amb la instal·lació d’atenuadors de l’onatge per reduir l’agitació de la dàrsena interior alhora que es farà una neteja del fons marí del moll de la Timba per restituir els calats. A la tardor, a més, s’urbanitzarà l’avinguda Josep Vicenç Foix incorporant millores com l’eliminació de barreres arquitectòniques i l’ordenació de terrasses.

Inversió publicoprivada

Al Port de Roses, amb 555.000 euros, es preveu reforçar el dic de recer amb l’adequació de l’escullera i la urbanització del vial del dic. També es farà un cobert de caixes per donar suport al sector pesquer amb inversió publicoprivada.

Al Port de l’Escala es millorarà el recer de les embarcacions i activitats amb la instal·lació d’elements d’atenuadors de l’onatge per a la protecció de la dàrsena interior, entre altres actuacions. La inversió prevista serà de 475.000 euros.

A Llançà es destinaran 230.000 euros a reforçar l’escullera que protegeix la zona d’aparcament de la Gola i s’adequarà l’edifici de serveis.

Finalment, a Sant Feliu de Guíxols s’hi destinarà una partida de 475.000 euros per a l’estabilització dels talussos del camí d’accés a la cala Jonca i la urbanització d’un tram del carrer Cristòfol Colom, entre altres millores.

Prem per veure més contingut per a tu