Una banda d'integristes islàmics fortament armats busca a la costa nord de Somàlia el superpetroler saudita Sirius Star, per alliberar-lo dels pirates que el tenen segrestats des de fa una setmana, segons va indicar un portaveu del grup, denominat Sheikh Sharif.

Els integristes, que formen part de l'Aliança per a la Nova Alliberament de Somàlia, intenten localitzar la silueta del gran vaixell, entre les localitats de Haradbhere i Elhur. El seu objectiu és abordar el petrolier i alliberar-lo del domini dels pirates.

Després d'assabentar-se del segrest i que els pirates de la regió de Puntlandia, al nord somali, demanaven un rescat de 25 milions de dòlars pel vaixell, els milicians integristes es van desplaçar a la zona per alliberar-lo, ja que pertany a un país musulmà.

"Estem a Haradhere per atacar als pirates si acosten el vaixell a aquest lloc", va recalcar Abdulrahim Isse Addou, portaveu d'aquests combatents islàmics.

"No ens importa que ataquin vaixells occidentals o els que pesquen il·legalment en les nostres aigües, però aquest és d'una nació islàmica", va insistir.

Per a ell, segrestar un vaixell occidental "no és delicte", però si es tracta d'un "vaixell musulmà", llavors "sí és delicte segons l'islam".

A més de demanar els 25 milions de dòlars, els pirates van amenaçar d'enfonsar el superpetrolier, de 330 metres d'eslora, 300.000 tones de pes i capacitat per a dos milions de barrils de cru, si intenten assaltar-los.

Per la seva banda, Abdi Benlow, un portaveu dels pirates va dir que no accepten les amenaces dels integristes.

"No alliberarem el vaixell fins que no es compleixin les nostres demandes", va afirmar Benlow, al mateix temps que va advertir que "tenim capacitat per resistir els integristes o tota la flota occidental", que està intentant protegir als vaixells que transiten pel golf d'Aden i la costa de Somàlia.