Els dirigents del PSOE van demanar avui al seu secretari general i president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero que respongui a la crisi econòmica amb una estratègia més ideològica i que articuli els principis de la socialdemocràcia i, a més, van apostar perquè sigui Zapatero qui lideri a l'esquerra europea en aquest camí.

Zapatero va reunir ahir al Comitè Federal del PSOE, màxim òrgan del partit entre Congressos, en un encontre que es va centrar a analitzar la situació econòmica i les seves respostes i en el que van intervenir una trentena de dirigents socialistes.

Entre els més contundents va estar el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que va demanar a Zapatero que exerceixi un lideratge ideològic per evitar que, mentre es prenen mesures per resoldre les dificultats, la població acabi per pensar que l'economia és neutra i que no hi ha diferències entre esquerra i dreta. El secretari d'Estat per a la UE, Diego López Garrido, va incidir que encara que aquesta crisi hagi mostrat el fracàs del model neoliberal el problema no està resolt.madrid |europa press/ddg