06 de gener de 2009
06.01.2009
Orient Pròxim

L'exèrcit israelià abat a 120 persones des del començament de l'ofensiva terrestre

06.01.2009 | 10:49
L'exèrcit israelià abat a 120 persones des del començament de l'ofensiva terrestre

La xifra de víctimes mortals causades per l'Exèrcit israelià en la franja de Gaza no cessa d'augmentar i, quan es compleix el quart dia d'ofensiva terrestre, fonts del Govern 'de facto' calculen en 120 el nombre de morts, entre els quals es troben un mínim de 35 nens i 18 dones. En total, les morts superen àmpliament el mig centenar i hi ha més de 2.500 ferits.

Les fonts consultades pel diari israelià 'Haaretz' van assenyalar que els milicians d'Hamàs han preferit ocultar-se en zones densament poblades, el que ha provocat que gran part de les morts es registrin entre els civils. Com a conseqüència, les forces hebrees continuen els combats en llocs habitats i provoquen casos com els registrats ahir, quan dues famílies palestines van morir.

Així, Hamàs prefereix l'ús de franctiradors i emboscades contra els militars. Tot i això, fonts israelianes van explicar a la cadena britànica 'Sky News' que ja han capturat a uns 80 milicians de Hamàs, mentre les dues parts deslliuren intensos enfrontaments a la Ciutat de Gaza i els seus voltants.

Els bombardejos van provocar durant la nit la mort de cinc palestins a la ciutat central de Deir al Balah, van indicar fonts mèdiques. L'incident va estar provocat pels trets d'un tanc israelià, un tipus de maquinària que també va originar per error la mort de tres militars hebreus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema