L'expresident del Govern, José María Aznar, ha fitxat María San Gil com a col·laboradora de la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES), que ell mateix presideix, segons van informar fonts d'aquesta fundació.

Aznar ha ofert a San Gil incorporar-se a la xarxa de col·laboradors habituals de FAES i, després d'acceptar aquest oferiment, l'expolítica basca farà el seu debut el 12 de gener en una trobada de diàleg de joves líders llatinoamericans que se celebrarà a Santiago de Xile i que ha estat organitzada, a més de per la FAES, pel Latin American Board i per la Universitat de Georgetown.

María San Gil participarà en una taula rodona en la qual es tractarà el tema del terrorisme, mentre que també està previst que José María Aznar intervingui en les jornades amb una conferència sobre la situació actual de Sud-amèrica.

Cal recordar que San Gil va abandonar la presidència del PP basc el mes de juliol passat i, posteriorment, va renunciar a la seva acta de diputada al Parlament basc, després de les desavinences sorgides amb els seus companys de partit durant la redacció de la Ponència Política que es va aprovar al Congrés Nacional dels populars a València.

Diferències de criteri

Així, va decidir abandonar la redacció de la ponència per diferències de criteri fonamentals amb els altres participants. La política basca va ser una de les persones encarregades, al costat de José Manuel Soria i Alicia Sánchez Camacho, d'aquesta ponència, que el PP va presentar en el seu XVI Congrés Nacional.