Dos dels 12 nous imputats pel cas Pretòria són les dones de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, Doris Malfeito i Lluïsa Mas, respectivament, segons han confirmat a Europa Press diverses fonts pròximes al cas.

Les dues estan citades demà a les 13 hores a l'Audiència Nacional per a declarar davant el jutge Baltasar Garzón.

La mare de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Josefina Calvet, és una altra de les noves imputades pel jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, en el marc de l''operació Pretòria' per presumpta corrupció urbanística, han confirmat a Europa Press fonts coneixedores.

Calvet és dona i mare d'alcaldes de la població. El seu marit, Blas Muñoz, va ser l'últim alcalde de Santa Coloma durant el franquisme entre 1975 i 1979, i va ser nomenat a dit pel Governador Civil de Barcelona i cap provincial del Moviment Nacional, Rodolfo Martín Villa.

21 implicats

Amb aquestes noves imputacions ascendeix a 21 el número d'implicats en aquest procediment, que investiga les operacions urbanístiques de la trama , liderada per l'ex diputat del PSC Lluís García i de la qual formaven part Alavedra i Prenafeta , i desenvolupada tant a Sant Andreu de Llavaneres com a Santa Coloma de Gramenet i Badalona (Barcelona). En conjunt, les tres administracions van deixar d'ingressar 44,7 milions d'euros.

Entre els nous imputats també hi ha l'ex regidor d'Urbanisme de Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona) Antoni Jiménez (PSC). A més, un dels nous imputats es troba actualment fora de L´Estat, per això, el jutge cursarà una comissió rogatòria per prendre-li declaració.

Garzón també ha deixat en llibertat sota fiança de 200.000 euros a l'ex regidor d'Urbanisme de Santa Coloma de Gramenet Manuel Dobarco, que romania a la presó des del passat dia 30 d'octubre.