La Comissió Europea va aixecar l'alerta sanitària sobre els cogombres procedents d'Espanya que havia establert dijous passat per una possible relació causa-efecte entre diverses partides de cogombres procedents d'Andalusia i el brot estomacal registrat al nord d'Alemanya. En tot cas, el comissari europeu de Salut i Protecció del Consumidor, John Dalli, va evitar criticar les autoritats alemanyes per la gestió de la crisi, però va exigir a Berlín que "intensifiqui els esforços" per detectar la font de la contaminació.

Per part seva, Alemanya va tancar files en defensa de la gestió política de la crisi, després que dimarts rectifiqués les seves acusacions sobre les hortalisses espanyoles, mentre la investigació segueix sense trobar l'origen del brot, que ha provocat ja 17 morts. La ministra alemanya d'Agricultura i Defensa del Consumidor, Ilse Aigner, va justificar l'actuació de les autoritats d'Hamburg, la ciutat que acumula la majoria dels casos i que va acusar l'agricultura espanyola, argumentant que efectivament els cogombres analitzats contenien bacteris de risc, tot i que no l'E.Coli.

En aquest sentit, l'Advocacia General de l'Estat estudia presentar un recurs d'incompliment, previst en el sistema europeu, per solucionar els danys provocats per l'alerta de les autoritats d'Hamburg. Paral·lelament, el Govern ha convocat per a avui els consellers autonòmics d'agricultura per a una reunió extraordinària.