El director de Costa Cruceros per a Espanya, Bernardo Echevarría, va assegurar que tots els passatgers del Costa Allegra, remolcat a l'oceà Índic, estan bé, entre ells un veí de Banyoles i dos de Vic. Echevarría va explicar que no hi ha cap dany personal a bord i que els passatgers es van poder posar en contacte amb els seus familiars. Els passatgers van ser traslladats en lanxes fins a l'illa de Mahé (pertanyent a l'arxipèlag de les Seychelles), i s'espera que en els propers dies puguin anar tornant als seus llocs d'origen, mentre que el vaixell, que està sent remolcat, arribarà demà a les sis del matí a la mateixa ciutat.

Echevarría va destacar la tasca portada a terme pel capità i la tripulació en fer-se càrrec de la situació i agafar el control, de manera que els 627 passatgers es troben en perfecte estat, de la mateixa manera que els 413 membres de la tripulació.

Entre els creueristes hi ha quinze espanyols que van comprar els seus bitllets a Las Palmas de Gran Canaria (4), Catalunya (3), Corunya (2), Cadis (2), Eivissa (2) i Madrid (1), a més d'un altre que va adquirir el seu bitllet fora d'Espanya.

El Costa Allegra va patir un incendi a la seva sala de màquines dilluns passat, quan es trobava a 370 quilòmetres al sud-oest de les illes Seychelles, fet que va deixar el vaixell sense electricitat i sense poder propulsió.

El director va explicar que dos remolcadors ajuden al trasllat del creuer, arrossegat inicialmentt pel pesquer francès Trevignon, que va acudir en la seva ajuda poc després produir-se l'incident.

Aquest és el segon incident que pateix un vaixell d'aquesta naviliera en dos mesos, encara que Echeverría va deixar clar que "no són comparables", ja que aquest segon s'ha generat a causa d'un incendi que ha afectat els generadors, "sense que hi hagi cap actuació humana" relacionada amb els fets.

Cal recordar que fa un mes i mig es va produir el naufragi del Costa Concordia, també propietat de Costa Cruceros, que va tenir lloc davant les costes de l'illa italiana de Giglio causant 25 morts i 7 desapareguts.

Canvi de solució

Si bé en un principi es pensava portar el vaixell fins a l'illa de Desroches, més propera al lloc on es trobava el vaixell, la companyia va rebutjar la idea perquè no podia garantir les condicions de seguretat per a l'operació.

Pel que fa a la possible repercussió d'aquests incidents tant per a l'empresa com per al mercat general de creuers, Echeverría no considera que sigui "gaire important", encara que va reconèixer que serà un afegit més a la crisi econòmica, fet pel qual el sector creixerà més lentament d'allò esperat.