Milton Hall va morir cosit a trets a principis de juliol pels trets a boca de canó de la policia al peu d'un centre comercial. Sis setmanes després, la seva mare segueix esperant que les autoritats articulin una explicació sobre la mort de Hall (49 anys), que patia problemes mentals i vivia de la beneficència de l'Estat als carrers de Saginaw, segons El Mundo.

"Va ser un assassinat", va explicar entre llàgrimes des de la seva casa Jewel Hall. "En aquest país un paga un preu per fer alguna cosa així. Se suposa que els policies estan aquí per protegir-nos, no per fer una cosa així. Aquestes coses passaven al segle XIX. Els policies van actuar com un escamot d'afusellament i ara han de pagar pel que van fer a la presó o a la cadira elèctrica", va afegir la mare de l'indigent.

Jewel és una afroamericana que va exercir com a professora fins fa uns anys i que ara viu en un suburbi d'Albuquerque. A milers de quilòmetres del lloc on va néixer el seu fill Milton i on fa uns dies va tornar per celebrar el seu funeral. "Acabo de complir 80 anys i mai havia patit alguna cosa así", deia, tot afegint que "cap policia m'ha trucat per disculpar-se".