El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, va afirmar ahir que no seguiria en política quan acabés el càrrec que actualment exercia tot i que el tornaria a acceptar encara que sabés que rebria tantes crítiques. Wert va fer aquestes declaracions en un esmorzar informatiu en què va assegurar que no tenia "ambicions polítiques". Va afegir que seria "un imbècil" si digués que sentia satisfacció davant la polèmica que suscitava i els actes de protesta que rebia quan arribava als llocs, però que encara no havia arribat al punt que s'hagués "minat" la seva moral.

D'altra banda, va dir que al seu departament li havia dolgut haver de renunciar a sufragar beques d'excel·lència, basades només en el rendiment, en favor de les de base social o aquelles per les quals es financen les ajudes a l'estudi.

Wert va insistir a destacar que, tot i que "l'equitat és el valor més important que cal preservar", el sistema de beques ha d'enviar "senyals de valor sobre l'esforç, l'exigència i el rendiment". Va reconèixer que havia estat "l'afany" per preservar les beques socials, és a dir, les generals i les d'ajuda a l'estudi, el que havia portat a Educació a "renunciar" a més beques d'excel·lència.