Segueix-nos a les xarxes socials:

Urdangarin desvincula la Infanta del blanqueig de diners amb el palauet

L'Agència Tributària assegura que la filla del Rei no va poder sospitar de l'origen il·lícit dels diners

Iñaki Urdangarin desvincula la seva dona, la infanta Cristina, del desviament de gairebé 437.000 euros de la seva empresa Aizoon per a les obres de reforma i l'equipament del palauet familiar a Pedralbes, unes despeses per les quals el jutge José Castro imputa a la filla del Rei un delicte de blanqueig de capitals. El duc de Palma també rebutja que la seva dona hagi comès, com sosté el jutge, altres delictes fiscals en relació amb Aizoon.

Urdangarin, defensat per Mario Pascual, es va oposar el mes passat a la imputació de la seva dona. Les al·legacions del principal responsable de l'Institut Nóos no han estat tingudes en compte per l'instructor, que ha citat la filla del Rei per al 8 de març com a imputada per delictes fiscals i de blanqueig de capitals.

Concretament, la defensa del duc de Palma és molt hàbil, ja que afirma que els 437.000 euros es van destinar "al condicionament i habilitació de l'oficina per a l'activitat d'Iñaki Urdangarin" a la mansió familiar de Pedralbes.

Per altra banda, l'Advocacia de l'Estat defensa la imparcialitat i professionalitat dels inspectors tributaris que han intervingut en la investigació de l'activitat econòmica de la Infanta. Aquests tècnics, a diferència del que pensa el jutge Castro, afirmen que la filla del Rei no va cometre cap delicte fiscal, ni tampoc va blanquejar diners de forma il·legal. Aquesta opinió tècnica ha estat obviada pel magistrat, que conclou que hi ha sospites fundades que la duquessa de Palma sí va poder cometre els dos delictes econòmics.

L'advocacia estatal, representada per Dolores Ripoll, defensa en un escrit remès al jutge, en el qual s'oposava a la imputació, la imparcial actuació dels inspectors tributaris i afirma que defensen els interessos dels ciutadans.

Prem per veure més contingut per a tu