La Policia danesa creu que l'home abatut a trets aquesta matinada a Nørrebro és la mateixa persona que va protagonitzar dos tirotejos hores abans a Copenhaguen i en què van morir dues persones i cinc van resultar ferides. Es tractaria d'una persona que estava sota el radar dels serveis d'intel·ligència del país, encara que no se n'ha facilitada la seva identitat.

"La nostra hipòtesi és que es tracta de l'autor dels dos tirotejos a Copenhaguen", ha dit aquest diumenge en roda de premsa l'inspector Jørgen Skov, que ha apuntat que res indica que l'home comptés amb ajuda i que es mantindrà la presència "massiva" d'agents al centre de la capital danesa. "No podem dir res sobre el motiu. Però possiblement l'home va actuar -en referència a l'atac d'ahir- inspirat pels atacs de París i els d'organitzacions extremistes", ha afegit posteriorment el cap dels serveis d'intel·ligència (PET), Jens Madsen.

Després del tiroteig d'ahir a la tarda contra una xerrada sobre la llibertat d'expressió i l'Islam en la qual va morir una persona, aquesta mitjanit hi ha hagut un segon tiroteig contra una sinagoga. Tres persones han resultat ferides, una d'elles al cap, ferida que finalment li ha causat la mort. Els altres dos ferits eren agents de policia.

El sospitós portava diverses pistoles a sobre quan va ser abatut. Madsen ha explicat que no hi ha constància que l'home, d'entre 25 i 30 anys i trets àrabs, hagi viatjat a alguna zona en conflicte amb presència de grups islamistes com l'Iraq o Síria.