L'expresident del Govern Felipe González va assegurar que ha tornat de Caracas "seriosament preocupat i trist" per Veneçuela, "un país en procés de destrucció", i va responsabilitzar Nicolás Maduro de la "catàstrofe" en termes de seguretat, de crisi social i econòmica i de llibertats bàsiques. "Veneçuela necessita diàleg i reconciliació i per això necessita un ambient de vida en llibertat amb mitjans plurals i de restitució de la democràcia", va dir González en roda de premsa a Madrid després d'haver viatjat a Veneçuela, on les autoritats del país no li van concedir els permisos per visitar els líders opositors empresonats, Daniel Ceballos i Leopoldo López.

L'expresident del Govern havia arribat a Caracas el passat diumenge amb l'objectiu d'oferir suport als opositors presos a Veneçuela i servir d'assessor en la defensa d'alguns d'ells.

González va afirmar que la situació a Veneçuela i l'actuació de Maduro "és avui molt més un destorb per a Raúl Castro que una ajuda". Preguntat per qui governa a Veneçuela i si ho fa Cuba, l'expresident del Govern va respondre que "això és bastant discutible, cada vegada més".

"Si es mira cap al passat pensaria amb un dubte, si es mira al present i al desenvolupament que està tenint Cuba, no puc estar d'acord", va assegurar González, tot reiterant que "la situació a Veneçuela i l'actuació del president de la República és avui molt més un destorb per a Castro que una ajuda".

L'expresident del Govern va assegurar que és "impossible" que el president veneçolà no sabés que sortiria del país en un avió de la Força Aèria colombiana, "i si és veritat que no ho sabia, doncs molt pitjor". "A mi m'encantaria explicar-ho, excepte per una circumstància, perquè qui demana explicacions és Maduro. S'entén, oi?", va afirmar González.

L'expresident del Govern va assenyalar que havia quedat amb Santos a l'anada cap a Caracas que, "si tenia oportunitat", tornaria per trobar-se amb ell i parlar de dos temes sobre els que "fa molt temps" que mantenen "una llarga conversa": el procés de pau i la visita de Santos a Europa per anar a la cimera entre la UE i la CELAC.