La Zarzuela i l'entorn de la infanta Cristina mantenen versions contradictòries sobre qui va adoptar la decisió de la renúncia o revocació del títol de duquessa de Palma que ostentava fins aquest divendres la germana del rei Felip VI. L'advocat de Cristina, Miquel Roca, ha assegurat a la premsa que la infanta havia mostrat la seva voluntat de renunciar al títol per la seva imputació al cas Noos, i va escriure de la seva mà una carta dirigida al Rei on li comunicava aquesta decisió. L'aparell de comunicació de La Zarzuela, però, assegura que va ser el rei qui va adoptar la decisió i li va comunicar a la infanta aquest dijous, i manté que la missiva ha arribat amb posterioritat a aquests fets.

Tot plegat poques hores després que La Zarzuela anunciés aquest dijous a les 11 de la nit la revocació de la infanta per part del monarca. La revocació s'ha fet realitat aquest divendres amb un text publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) que diu: "De conformitat amb l'article 6 del Reial Decret 1368/1987, de 6 de novembre, sobre règim de títols, tractaments i honors de la Família Reial, he resolt revocar l'atribució a la seva altesa reial la infanta Cristina de la facultat d'usar el títol de duquessa de Palma de Mallorca". Signen el rei Felip VI i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Malgrat que s'ha donat per fet que havia estat una decisió del rei en resposta al judici imminent a què s'enfronta la infanta Cristina, imputada per delicte fiscal al cas Noos, l'advocat de la germana del Rei ha donat a conèixer una carta que segons ha afirmat Cristina havia redactat de la seva mà a principis de juny. A aquesta carta la infanta demanava al Rei que revoqués el seu títol de duquessa de Palma. Per tant, segons Roca, tot plegat forma part de la "voluntat expressa manifestada per la infanta" que creu que "no era bo" que "es generés cap polèmica a l'entorn de l'ús del títol".

La Zarzuela, però, s'ha afanyat a desmentir aquesta versió a través dels seus portaveus. Segons la Casa Reial, no va ser la infanta, sinó el rei Felip VI qui va adoptar la decisió de revocar el títol a la infanta, i li ho va comunicar aquest dijous a la tarda. La missiva, continuen, no va arribar a La Zarzuela fins després d'aquesta conversa, i va ser a través d'un fax.