13 de setembre de 2015
13.09.2015

Un home confessa haver matat la pelegrina dels EUA desapareguda a Lleó

La Policia li seguia la pista després que hagués canviat poc més de mil dòlars en una entitat financera

13.09.2015 | 00:00

El Ministeri d'Interior dóna per resolta la desaparició de la pelegrina nord-americana Denise Pikka Thiem, amb la troballa del seu cadàver la nit de divendres i la detenció a Astúries hores abans del principal sospitós de la seva mort, Miguel Ángel M.B., de 39 anys.
No obstant això, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va insistir ahir que la investigació "segueix oberta" i que cal esperar la identificació definitiva del cadàver, que es trobava en avançat estat de descomposició, encara que "tot apunta al fet que es tracta de la dona nord-americana desapareguda".
Ni un sol indici es tenia fins divendres del parador de Denise Pikka Thiem, des que el passat 5 d'abril se li va perdre la pista quan realitzava sola el camí de Santiago al seu pas per la província de Lleó.
Aquell dia, diumenge de Resurrecció, va enviar un correu electrònic a una amiga en el qual saludava "des d'Astorga" i anunciava la seva intenció de seguir la seva ruta cap a la localitat d'El Ganso, punts tots dos de la ruta jacobea a la província lleonesa.
Va ser l'última notícia que se'n va tenir, i des d'aleshores es desconeixia el seu parador sense que es registrés cap mena d'activitat en els seus comptes bancaris ni a les xarxes socials, en les quals sempre s'havia mostrat molt activa, per la qual cosa la Policia sospitava que podia haver sofert algun tipus d'agressió.
Els cas es va reactivar quan un veí de la zona va canviar en un banc de la comarca una quantitat lleugerament superior als mil dòlars quan era públic que no tenia recursos i que habitualment recorria a els serveis municipals per subsistir.
Des d'aleshores estava sota vigilància i finalment va ser detingut divendres després d'ordenar el seu arrest la titular del jutjat d'instrucció número 2 de Lleó.
La detenció es va produir en un bar de la localitat asturiana de Grandas de Salime, on havia fugit alertat després de la reactivació de la recerca de la pelegrina des de dijous passat amb un operatiu format per més de tres-centes persones de diferents cossos.
El sospitós no va oferir resistència, va confessar que havia matat la dona i va conduir la policia fins al lloc on havia enterrat el cadàver.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook