Mèxic va recordar ahir amb diferents actes els 43 estudiants de l'Escola Normal Rural d'Ayotzinapa, que el 26 de setembre del 2014 -ahir feia un any- van ser segrestats per policies corruptes del municipi mexicà d'Iguala. Un dels primers actes el van protagonitzar els pares dels joves finalitzant una vaga de fam de 43 hores en record als 43 alumnes en el primer aniversari de la tragèdia. "És molt simbòlic haver estat en dejú 43 hores per 43 alumnes, perquè vegin el que estem disposats a fer pels nostres fills i encara falta molt, ja que l'Estat no té cap resposta. Nosaltres seguirem lluitant", va apuntar en una roda de premsa Mario César González, un dels pares.

Els familiars dels joves van sostenir dijous una reunió amb el president Enrique Peña Nieto, de la qual van sortir molt descontents, ja que l'Executiu no es va comprometre a complir vuit peticions que li van fer, sinó només a estudiar-les. "Els 43 pares no claudicarem en cap moment en la recerca dels nostres fills, seguirem buscant-los fins a trobar-los i seguirem aixecant la veu, no importa el que ens pugui passar", va afegir.

D'altra banda, també es van realitzar marxes i actes de protesta a diferents localitats de Mèxic i a diverses ciutats d'arreu del món com París, Munic o Los Angeles. Els familiars i companys dels 43 estudiants d'Ayotzinapa, van marxar fins al Zócalo des de la capital, on estava previst que es realitzes un míting de protesta. La versió oficial, en la qual els joves van ser assassinats i cremats en una foguera d'un abocador del municipi de Cocula, va ser rebutjada pels pares i posada en dubte per organitzacions i per la societat civil, que un any després segueixen exigint justícia.