L'advocat i expresident del Sevilla FC José María del Nido i l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz van ser condemnats a dos anys i tres mesos de presó i cinc anys d'inhabilitació absoluta cadascun pels delictes continuats de malversació de cabals públics i de falsedat en el cas Fergocon.

Segons la sentència, a la qual va tenir accés Efe, aquests dos i sis condemnats més hauran d'indemnitzar per la via de responsabilitat civil, de manera conjunta i solidària, l'Ajuntament de Marbella amb un total de 1.450.076 euros, dels quals un 85 per cent corresponen a Fergocon SA, Muñoz, Del Nido i el seu germà Oscar.

El cas va jutjar presumptes irregularitats en contractacions d'obra per al consistori de Marbella el 2001 i 2002 a l'empresa Fergocon, vinculada a dos germans de José María del Nido i que el fiscal va considerar que es va crear amb la finalitat de fer per a l'Ajuntament actuacions adjudicades «sense expedient i sense procediment».

Julián Muñoz, José María del Nido, el seu germà "scar i un quart acusat d'indemnitzar a més el consistori de Marbella de forma conjunta, solidària i per parts iguals amb 299.060 euros més. José María del Nido i Muñoz són condemnats com autors d'un delicte de malversació de cabals públics en concurs medial amb un delicte continuat de prevaricació administrativa i un delicte continuat de falsedat en document oficial.

En el primer cas la falsedat es considera comesa per un particular i en el segon per un funcionari. En ambdós casos concorren els atenuants de reparació del dany i dilacions indegudes i són condemnats -a més de a les respectives penes de presó- a inhabilitació absoluta durant cinc anys i especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de cada pena.

Recurs de cassació

Contra aquesta resolució de l'Audiència Provincial de Màlaga es pot interposar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem. Es condemna també a dos anys i tres mesos de presó, inhabilitació absoluta durant cinc anys i especial per al dret de sufragi passiu a "scar Del Nido com a autor d'un delicte continuat de malversació de cabals en concurs medial amb un delicte continuat de falsedat en document oficial de particular.