Les autoritats afganeses investiguen la mort a trets d'un nen de 10 anys que va arribar a dirigir combats contra els talibans i que va ser assassinat pels mateixos insurgents en circumstàncies no aclarides. Wasil Khan va rebre dos trets al cap dilluns quant anava a comprar fruita a prop de casa seva a Trinkot, capital de la província d'Uruzgan (sud de l'Afganistan), i va morir en un hospital de la veïna Kandahar al qual va ser traslladat en helicòpter. Els talibans van reivindicar l'acció, que van qualificar d'"atac tàctic" contra un "titella" de la Policia local.

"Els nostres òrgans de seguretat han emprès una investigació sobre l'assassinat i estan treballant per recollir informació creïble", va dir el governador d'Uruzgan, Nazir Kharotai. El governador va indicar que actualment el nen era un estudiant de sisè grau sense cap participació amb el conflicte armat, després que el juny de l'any passat arribés a dirigir durant 43 dies combats contra els insurgents al districte de Khas d'aquesta província i fos reconegut públicament per això.

El portaveu del governador, Dost Nayab, va assenyalar que "fins i tot els membres femenins de la seva família van participar en la lluita armada, però mai va ser contractat oficialment com a policia".