10 de febrer de 2016
10.02.2016

El detingut per matar un executiu a Bangkok va estafar avis gironins

La policia tailandesa disposa de proves d'ADN que permeten incriminar Artur Segarra

10.02.2016 | 00:00

Artur Segarra, principal sospitós d'haver assassinat l'enginyer català David Bernat a Tailàndia, era buscat pels Mossos d'Esquadra per liderar un grup que va estafar desenes d'avis a Catalunya, amb contractes abusius de compravenda de casa seva a canvi d'una renda vitalícia que mai arribava. Aquest grup, del que també formaven part l'advocat Francisco Comitre i el notari Enrique Peña, va enganyar al voltant de 100 persones d'edat avançada a poblacions com Blanes, Lloret, Vilanova i la Geltrú, Sant Adrià del Besós o Vielha.
Segons la investigació de l'anomenada Operació Cocoon, Segara, Comitre i Peña buscaven avis amb problemes econòmics o de deutes. Els oferien un contracte d'hipoteca a canvi d'una renda vitalícia, però en realitat els ancians acabaven signant una compravenda amb clàusules abusives. L'organització recorria a testaferros, que figuraven com a compradors dels habitatges, que adquirien a través d'un crèdit. Un cop formalitzada la compra, els testaferros desapareixien i els creditors exigien que desnonessin els avis. La Policia mai va poder detenir Segarra per aquest cas, ja que va sortir del país.
La policia tailandesa va assegurar que disposa de proves d'ADN i declaracions de testimonis que permeten incriminar Segarra com a responsable de l'assassinat de Bernat. El sospitós «havia preparat bé» el crim, encara que va deixar «rastres» dels seus actes, va apuntar el general de la Policia Panya Mamen, cap de la investigació criminal, després d'una reunió amb el seu equip a la seu de la Policia Metropolitana de Bangkok.
Un equip forense examina proves «importants», els resultats de les quals seran coneguts d'aquí a 48 hores, encara que va eludir especificar on van ser trobades les mostres. Panya va destacar que les versions obtingudes d'una desena de testimonis i coneguts de Segarra concorden entre elles.

Actuació en solitari
La policia sospita que Segarra va actuar en solitari quan va assassinar, va esquarterar i va llançar les restes de Bernat al riu, però creu que en la trama d'extorsió a la víctima podria haver-hi més implicats, va afegir Panya. La Cort Penal va emetre dilluns una ordre d'arrest contra el sospitós, al qual acusa d'assassinat premeditat i ocultació de proves.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook