17 de febrer de 2016
17.02.2016

Cifuentes anuncia que optarà a la Presidència del PP de Madrid

El jutge obre una peça separada per blanqueig en el PP de València amb 49 investigats

17.02.2016 | 07:14

La presidenta de la Comunitat de Madrid i de la gestora que dirigeix ??el PP madrileny, Cristina Cifuentes, va avançar que «possiblement» es presentarà com a candidata a presidir el partit en el pròxim congrés ordinari autonòmic, encara que va aclarir que és una decisió que prèviament vol consultar amb el seu equip.
La nova responsable del PP de Madrid va assegurar que assumeix amb el «cap alt» una responsabilitat que probablement arriba en el pitjor moment per a la formació en tota la seva història i amb l'objectiu de cobrir un «buit de poder» i recuperar la confiança dels ciutadans davant els casos de corrupció.
En aquesta «nova etapa», segons va explicar, s'implantarà a la formació -tant per als afiliats com per als càrrecs- el mateix codi ètic que ja va implantar per als membres del seu Govern i els diputats autonòmics, que entre altres punts estableix el compromís de dimitir si hi ha investigació per corrupció.
Cifuentes es va comprometre a convocar «al més aviat possible» el congrés obert a tots els militants per elegir la direcció del partit a través d'un procés en el qual cada afiliat tingui un vot. També a col·laborar amb la Justícia en qualsevol cas de corrupció i prendre les mesures «que calguin» amb «una transparència total i sense lligams respecte res».
En un altre ordre de coses, el titular del Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga el cas Imelsa, ha obert una peça separada pel suposat blanqueig de 50.000 euros en el grup municipal del PP de València, en la qual consten 49 investigats, entre ells regidors i exregidors d'aquest partit. El jutjat ha acordat així mateix perllongar el secret del sumari un mes més, fins al proper 14 de març. La pròrroga del secret també s'estén a la peça separada oberta per investigar i, si s'escau, enjudiciar, el blanqueig.
El jutge ha intervingut immobles, vehicles i ha ordenat el bloqueig de diversos productes bancaris propietat dels investigats per al seu comís en cas de condemna.
La investigació se centra en Imelsa (empresa pública de la Diputació de València), la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la capital, Ciegsa (empresa creada per la Generalitat per a la construcció d'infraestructures educatives) i la Fundació Jaume II El Just per adjudicacions fraudulentes a canvi de comissions il·legals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema