L'expresidenta del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina (UM) Maria Antònia Munar va admetre per primera vegada davant d'un tribunal haver comès dos delictes i es va conformar amb la pena de presó sol·licitada per a ella per la Fiscalia de 9 mesos, substituïble per una multa de 10.800 euros. Munar va admetre haver comès malversació i prevaricació en la seva compareixença com a acusada davant la secció segona de l'Audiència de Palma, al costat d'altres membres de la cúpula de l'extinta UM, en el judici de la peça número 13 de l'anomenat cas Voltor, pel presumpte desviament de 200.000 euros de fons públics al partit per a les eleccions autonòmiques de 2007.

Si bé inicialment la Fiscalia demanava penes que sumaven 95 anys de presó i multes de 198.000 euros per a 18 acusats, per presumpta associació il·lícita i tres delictes, en el judici ha modificat les acusacions als delictes de prevaricació i malversació i ha retirat l'acusació a set d'ells, la relació dels quals amb els fets no està demostrada, entre els quals hi ha els exconselleres Catalina Julve i Mateu Cañellas i l'exdirector general Antonio Moragues.

L'expresidenta va arribar a l'Audiència de Palma conduïda des de la presó, on compleix condemna per altres dues causes de corrupció. També van arribar des de la presó l'exvicepresident del Consell de Mallorca Miquel Nadal; i l'exconseller de Turisme Francesc Buils.

En aquesta causa, el Ministeri Públic creu que Munar, Nadal, Buils, l'exconseller de Presidència Miquel Àngel Flaquer i altres càrrecs insulars es van posar d'acord per obtenir beneficis econòmics per al seu partit i van contractar treballadors que en realitat treballaven per a UM.