L'oposició veneçolana va entregar al Poder Electoral 1.850.000 firmes per activar el procés per revocar el mandat del president, Nicolás Maduro, mentre el chavisme va advertir que revisarà les signatures i demanarà la suspensió del referèndum si els opositors incorren en violència. Segons el reglament per al referèndum revocatori fet pel Consell Nacional Electoral (CNE) l'oposició havia de lliurar 195.721 signatures, l'1% dels poc més de 19 milions del registre de votants per activar l'inici del procés que permeti escurçar el mandat presidencial.

Encara que el CNE havia donat un termini de 30 dies per a aquesta primera etapa de recollida de signatures, l'aliança opositora Mesa de la Unitat Democrática (MUD) va assegurar que té més de 2.500.000, encara que va decidir lliurar les primeres 1.850.000 rúbriques verificades per donar celeritat al procés.

La MUD va explicar que l'acte de lliurament de les signatures va tenir lloc dilluns amb diversos vehicles amb 80 caixes que contenien 2.500 fulls amb les signatures. «Aquest és només l'inici del camí que culminarà amb la realització del RR (referèndum revocatori) i l'elecció d'un Govern d'Unitat», va escriure el secretari executiu de MUD, Jesús Torrealba, al seu compte de Twitter.