Les autoritats d'Orlando van revelar els noms de 15 de les almenys 50 víctimes mortals de la matança d'aquest passat cap de setmana en una discoteca gai de la ciutat, que se sumen a les 8 que es van donar a conèixer diumenge. A la nova llista hi ha almenys 12 d'origen hispà, per a un total de 17 sobre els 23 morts ja identificats entre els assistents a la Nit Llatina que va organitzar a la nit de dissabte la discoteca Pulse, freqüentada per homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals. Fins al moment, la víctima més jove és Luis Omar Ocasio-Capo, de 20 anys, mentre que la de més edat és Franky Jimmy DeJesus Velazquez, de 50.

La xifra de víctimes mortals segueix en 50, tot i que s'espera que pugui augmentar, ja que entre els 43 ferits en la massacre hi ha diversos en estat crític. Mentrestant, continua l'activitat a la discoteca Pulse, d'on ahir la nit van ser retirats nombrosos cossos per a ser traslladats a l'Oficina Forense del comtat d'Orange. L'alcalde d'Orlando, Buddy Dyer, va explicar que 39 persones van morir a la discoteca, mentre altres 11 ho van fer a hospitals pròxims.

L'organització mèdica sense ànim de lucre Orlando Health, propietària del Centre Mèdic Regional, proper al club nocturn i on van ser traslladats els ferits, va explicar que 43 persones continuen hospitalitzades i que ahir van continuar realitzant intervencions quirúrgiques fins al vespre. Entre els ferits hi ha una ciutadana colombiana i un mexicà.

Per altra banda, la Policia de Fort Pierce, 200 quilòmetres al sud d'Orlando, va informar que els residents de l'edifici d'apartaments on vivia l'autor del tiroteig -Omar Mateen- ja podien tornar als seus habitatges, tot i que l'activitat policial continuarà a la zona. Davant el temor que pogués haver-hi explosius a l'apartament, les autoritats van ordenar desallotjar prop de 200 persones de l'edifici, extrem que finalment van descartar.

L'escorcoll d'aquesta propietat se va sumar al realitzat a la tarda de diumenge a una altra de Mateen a la veïna localitat de Port St Lucie, d'on van extreure diverses caixes i un ordinador, i als tres automòbils aparcats a la porta de l'habitatge unifamiliar.

Homenatge a les víctimes

En memòria de les víctimes i la comunitat LGBT, durant la nit es va projectar sobre diversos edificis de la ciutat i l'Orlando Eye, una nòria de 122 metres d'altura i un dels nous símbols de la ciutat, els colors del arc de Sant Martí.