El responsable de la matança en una discoteca gai a Orlando (EUA), Omar Seddique Mateen, va visitar el local abans de l'atac i va utilitzar una aplicació per conèixer persones homosexuals, segons van revelar alguns testimonis. Segons el diari Orlando Sentinel, almenys fins a quatre persones que eren habituals de la discoteca Pulse asseguren haver vist "diverses vegades" l'autor dels trets en el local, abans que perpetrés diumenge la matança que va causar la mort de 49 persones i va deixar ferides altres 53, sis d'elles en estat crític.

"A vegades ell anava a un racó i s'asseia i bevia sol, i altres vegades s'emborratxava tant que era sorollós i bel·ligerant", va afirmar al diari Ty Smith, que també utilitza el nom Àries i que va assegurar que va veure Mateen "almenys una desena de vegades" a l'interior del local. "Realment no parlàvem molt amb ell, però el recordo dient coses sobre el seu pare, de vegades", va afegr Smith, que també va manifestar que l'autor de la matança va comentar que tenia dona i un fill.

Kevin West, un altre client habitual de la discoteca, va assenyalar que el presumpte responsable de la pitjor matança amb armes de foc als Estats Units va contactar amb ell per mitjà de l'aplicació per a dispositius electrònics Jack'd, utilitzada per homosexuals, des d'un any abans del atac i de manera regular, segons Los Angeles Times. West va afegir que una hora abans de l'atac, quan va deixar un amic al local, va veure Mateen als voltants de la discoteca vestint una gorra fosca i amb un telèfon negre a la mà.

Noor Mateen, la dona de l'autor de la massacre, podria ser processada si es comprova que va saber amb antelació les intencions del seu marit i va callar. Un agent de la Policia va assenyalar que Noor Mateen, de 30 anys, "podria haver sabut amb antelació que el seu marit atacaria la discoteca", encara que la dona explica que va "intentar dissuadir-lo". Noor va portar en automòbil el seu marit fins a la discoteca d'ambient gai.

Dos dies després de la matança, les famílies dels morts i els ferits intenten seguir amb les seves vides, mentre les autoritats investiguen l'entorn de l'autor. Els metges van qualificar la situació que es va viure a l'hospital diumenge com una "escena de guerra", amb persones amb grans ferides, principalment a extremitats, el pit i l'abdomen, produïdes per impactes de bala d'una arma de gran calibre.