L'inspector de Policia de 46 anys que va passar diverses hores atrinxerat armat en un restaurant xinès de la localitat madrilenya d'Alcobendas, va morir després de disparar-se un tret al cap amb la seva arma reglamentària que el va deixar en estat crític i que finalment li va causar la mort. Així ho van explicar fonts d'Emergències de la Comunitat de Madrid, que van practicar a l'inspector maniobres de recuperació però que finalment no van poder salvar-li la vida i van confirmar la mort.

Abans de treure's la vida, l'agent, de 46 anys, va deixar una carta a Facebook en què s'acomiadava de la seva dona i dels seus fills i en què afirmava sentir-se "esgotat" i sense forces per seguir lluitant. També a través de les xarxes socials, el policia -que no va estar connectat a Internet durant el seu tancament- va rebre missatges de suport de nombroses persones perquè desistís de la seva intenció i no se suïcidés.

Finalment, l'home es va disparar un tret al cap amb la seva pròpia arma reglamentària, tal com havia amenaçat fer des que es va atrinxerar al restaurant xinès, on va arribar sol i va menjar en estat aparentment tranquil, segons el testimoni dels empleats de l'establiment.

Fonts de la investigació van assenyalar que l'inspector estava destinat a la secció de Condecoracions de la Divisió de Personal de la Policia Nacional, al carrer Pío XII de Madrid.

Tasca dels negociadors

Els negociadors de la Policia van intentar sense èxit fer-lo desistir de la idea del suïcidi però no van poder entrar al restaurant, atès que l'inspector portava una arma i va arribar fins i tot a disparar a l'aire al llarg de les més de deu hores que va estar atrinxerat al local.