Corea del Nord va llançar al Mar de l'Est (mar del Japó) dos míssils de curt abast i un tercer de mitjà abast. L'Estat Major Conjunt sud-coreà va informar primer que Pyongyang va llançar tres míssils de curt abast tipus Scud des de Hwangju, província de Hwanghae del Nord, i que aquests van volar entre 500 i 600 quilòmetres. L'òrgan va detallar que es tracta d'un abast capaç d'afectar tot el territori de Corea del Sud i que les forces armades de Seül es mantenen en alerta.

Poc després, el Comando Estratègic dels Estats Units va explicar que el tercer projectil no seria un Scud, sinó un míssil Rodong d'abast mitjà. Es creu que els Rodong poden tenir un abast de fins a 1.000 quilòmetres.

Aquesta prova arriba després que el 9 de juliol Pyongyang realitzés una nou assaig de llançament d'un míssil balístic des d'un submarí, que va fallar en la fase de vol segons les autoritats de Seül, però que es va considerar com un avanç en la tecnologia de míssils del règim nord-coreà.

Els llançaments es produeixen després que els EUA imposessin per primera vegada a principis de juliol sancions al líder nord-coreà Kim Jong-un i altres alts càrrecs del règim per les seves violacions dels drets humans, el que Pyongyang va qualificar com una «declaració de guerra».

A més, Corea del Sud i els Estats Units van signar el passat 8 de juliol un acord per desplegar a finals de 2017 l'escut antimíssils THAAD, que pretén fer front als programes armamentístics de la veïna Corea del Nord. Els dos aliats van començar a negociar el desplegament del sistema de Defensa Terminal d'Àrea a Gran Altitud poc després que el règim de Pyongyang realitzés la seva quarta prova nuclear subterrània.