02 de setembre de 2016
02.09.2016

Puigdemont assegura que Rajoy va rebre «una sonora bufetada catalana»

El president de la Generalitat recorda que «36 dels 47 diputats catalans» van votar en contra de la investidura

02.09.2016 | 07:14
Puigdemont assegura que Rajoy va rebre «una sonora bufetada catalana»

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar que el candidat del PP a la Presidència, Mariano Rajoy, va rebre dimecres en la primera votació d'investidura «una sonora bufetada catalana» perquè la majoria dels parlamentaris de Catalunya van votar-hi en contra. Puigdemont va assenyalar així que «36 dels 47 diputats catalans van dir "no" al senyor Rajoy, "no" a la coalició PP-Ciutadans i "no" a que ens governin els partits que justament a Catalunya van quedar els últims», el que va interpretar com una «sonora bufetada catalana» al líder del PP.
El president de la Generalitat, va assegurar que aquesta situació s'ha donat perquè «ignorar, fins i tot menysprear i ofendre les reclamacions legítimes d'una àmplia majoria de catalans no condueix a solucionar els problemes que hi ha a Espanya». «Una àmplia majoria catalana defensa poder decidir. Això no canviarà i, com que això és determinant a Catalunya, ha impedit que Rajoy fos president i em temo que demà divendres (avui per al lector) en la segona votació passarà el mateix», va afirmar.
El president català va avisar que «mentre no s'atengui la realitat política catalana i es consideri el que reclama amb la mateixa dignitat i respecte que altres reclamacions, Espanya estarà en un bucle permanent i irresoluble des del punt de vista polític».
Puigdemont va afegir que «Catalunya és el problema del senyor Rajoy i Ciutadans, perquè per Catalunya no pot ser investit el seu candidat, però aquest no és el problema d'Espanya», que «s'anomena atur, economia, dèficit; aquí és on han de buscar les solucions».
Tot i això, per al president català també és essencial que Espanya busqui una solució política a Catalunya: «Hi ha un marge polític per evitar terceres eleccions, per donar estabilitat a un govern d'Espanya i per donar resposta a les demandes catalanes; el que no sé es si hi ha prou voluntat i coratge».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook