La mare superiora del convent Carmelitas Descalzas de Nogoyá ha estat imputada per «privació de llibertat» després que el centre catòlic de Entre Ríos fos escorcollat després de denúncies presentades per tortures. La decisió va ser presa pel fiscal de Nogoyá, Federico Uriburu, que va confirmar la troballa de cilicis i fuets amb els quals es castiga les religioses, va informar el diari Clarín.

La mare superiora es va resistir als escorcolls policials, que van portar a la clausura del centre, i els funcionaris judicials i de la policia van haver de forçar l'entrada per a procedir als mateixos. En els escorcolls no es van trobar documents ni reglaments interns que poguessin explicar els usos i costums de les carmelites. Tampoc es van trobar mordasses, va explicar el fiscal, tot i que encara quedaven habitacions per regirar.

Les religioses estan sent examinades per metges forenses. Una exmonja del Monestir de la Preciosísima Sangre y Nuestra Señora del Carmelo de Nogoyá, denunciat per tortures, va donar el seu testimoni sobre el que va patir durant els 10 anys que va passar reclosa com a carmelita descalça. «He viscut tortura psicològica, càstig físic, entrada de cel·la i dures reprimendes per part de la mare superiora», va revelar aquesta dona, que es manté en l'anonimat, després de presentar la denúncia per «privació de la llibertat».

L'exreligiosa es va referir al fuet com un dels elements de tortura utilitzats. «Es fa amb cordes, que abans es passen per cera fosa, que després es deixa assecar perquè quedi més dura. Ens autoflagelem, ens peguem a les natges. A les regles, les constitucions, està establert que es faci un cop per setmana», va explicar.