L'exministre principal d'Escòcia i exdirigent del Partit Nacionalista Escocès (SNP) Alex Salmond pronostica que és probable que el 2018 se celebri un nou referèndum sobre la independència d'Escòcia.

En un article publicat al diari escocès The National, Salmond argumenta que el Brexit ha estat l'"espurna" que ha tornat a posar sobre la taula la qüestió d'un plebiscit sobre la secessió del Regne Unit.

El 2014, el 55,3% dels votants va optar pel "no" a la independència d'Escòcia en un referèndum que Salmond va qualificar llavors com una ocasió "única en una generació".

"En aquella primera votació, el que va començar com una iniciativa del Govern escocès es va transformar en una campanya popular. Mai no hem d'oblidar aquesta inspiració", escriu l'exministre Alez Salmond.

"Si he de pronosticar una data, llavors diria que és probable que (un segon plebiscit) sigui a la tardor de 2018. Fins i tot en una escala temporal de dos anys, hi ha molt a fer", afegeix el polític nacionalista que va encapçalar el primer referèndum escocès.