La detenció de l'exministre Antonio Palocci, un dels homes més influents en els Governs del Partit dels Treballadors (PT), va estrènyer encara més el setge de la Justícia sobre el Partit dels Treballadors (PT), la formació dels expresidents Luiz Inácio Lula da Silva i Dilma Rousseff. Palocci va ser arrestat a la seva residència a Sao Paulo acusat de rebre milionaris suborns a canvi d'intervenir en les dues administracions per defensar els interessos de la constructora Odebrecht.

La seva detenció es va produir només quatre dies després de l'arrest de Guido Mantega, un altre influent ministre en ambdós governs i que va ser acusat d'aprofitar el seu càrrec per demanar ?suborns per al PT. Els dirigents de l'expartit oficialista van tornar a destacar la coincidència de la proximitat de les operacions amb les eleccions municipals del proper diumenge, que són un dur desafiament per a la formació després de perdre el poder amb la destitució de Rousseff.

Mentre que Mantega va ser el principal assessor econòmic del PT durant diversos anys i ministre d'Hisenda tant de Lula com de Rousseff, Palocci va ser dirigent en les campanyes electorals de tots dos caps d'Estat i ministre d'Hisenda del primer i ministre de la Presidència de la segona.

Encara que Mantega va ser alliberat poques hores després de la seva detenció per raons humanitàries, tots dos van ser arrestats en el marc de la investigació del gegantí escàndol de corrupció de la petroliera Petrobras. Els dos exministres van ser acusats d'exigir suborns i donacions electorals per al Partit dels Treballadors a empreses que van acabar beneficiades amb milionaris contractes de Petrobras.