El Tribunal Suprem de Filipines va donar llum verd a l'enterrament de Ferdinand Marcos al Cementiri dels Herois a Manila, en una controvertida decisió sobre un assumpte que divideix el país entre simpatitzants i detractors del difunt president. La cort va resoldre a favor de la proposta anunciada a l'agost pel president del país, Rodrigo Duterte, i que havia estat paralitzada a petició de les víctimes del règim de l'exdirigent, mort el 1989, tres anys després de la revolta popular que el va deposar.

Els magistrats van rebutjar amb 9 vots a favor i 5 en contra els diversos recursos presentats pels opositors a Marcos, en una decisió que en els últims mesos havia estat ajornada en dues ocasions. La decisió va ser precedida per l'aval al trasllat de les restes per part d'una resolució de l'Oficina del Procurador General, òrgan independent del departament de Justícia que emet dictàmens en casos destinats al Suprem.

En la seva argumentació, aquest organisme va assenyalar que Marcos va ser president, cap de les forces armades i veterà de la Segona Guerra Mundial condecorat amb la Medalla al Valor, la més alta distinció militar del país. També va concloure que l'enterrament de les restes de l'exmandatari al cementiri no soscava el reconeixement i la reparació dels abusos comesos.