Segueix-nos a les xarxes socials:

El PSOE presenta una proposició de llei per derogar definitivament la «llei mordassa»

El PSOE presenta una proposició de llei per derogar definitivament la «llei mordassa»

El PSOE va registrar una proposició de llei orgànica de seguretat ciutadana que suposaria la derogació efectiva de la «llei mordassa» i la tornada «temporal» a la norma anterior a 2011, per així reformar-la i modernitzar-la a través d'un procés d´esmenes. Després de l'aprovació aquesta setmana al ple, amb el vot en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans, d'una moció del grup socialista que reclama a l'Executiu de Mariano Rajoy la derogació de la seva llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a «llei mordassa», els socialistes van fer el «segon pas» per acabar amb «un dels elements que més ha atacat els drets i llibertats dels ciutadans» durant la primera legislatura de Rajoy, segons el seu criteri.

El portaveu del grup, Antonio Hernando, va destacar a la «prioritat» que suposa derogar la «llei mordassa» per als socialistes. Va explicar que la seva proposta suposa abolir les sancions a les persones que participin a manifestacions, a les que es manifestin davant el Congrés i el Senat i a les que utilitzin imatges de membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, així com deroguen la possibilitat que als periodistes se'ls requisi el material gràfic.

També suposaria impossibilitar els escorcolls personals a llocs públics, «deixant pràcticament nua aquesta persona a la via pública», i anul·lar la consideració d'infracció greu de les faltes de respecte a una autoritat pública o a un funcionari de les forces de l'Estat.

Durant el ple de dimarts es va visualitzar que hi ha una àmplia majoria del Congrés que rebutja de ple la «llei mordassa» i que exigeix ??al Govern canvis substancials o la seva supressió. A més del PSOE, que va ser l'impulsor de la moció, entre els més bel·ligerants també hi ha Units Podem, ERC, PNB, PDECat, Compromís i altres partits del Grup Mixt. Així mateix, Ciutadans s'ha mostrat a favor de canviar alguns dels articles «inconstitucionals». Tota aquesta majoria parlamentària deixa sol el PP i obre la porta al fet que la Llei de Seguretat Ciutadana sigui la primera rectificada en ferm pel Congrés.

Prem per veure més contingut per a tu