La ponència marc del 39 Congrés Federal del PSOE inclourà una «guia d'oposició» que recollirà les seves noves «línies vermelles» o «innegociables» amb altres forces polítiques i també les «posicions en què s'obre a pactar amb els altres», segons el seu coordinador polític, Eduardo Madina. La gestora vol que sigui tot el partit el que fixi, si 39 Congrés Federal del 16, 17 i 18 de juny, «quin tipus d'oposició vol fer» el Partit Socialoista.

«Fixarem les nostres línies vermelles en allò que considerem bàsic defensar, però amb una posició oberta per pactar amb altres forces passos endavant que la societat espanyola mereix que es donin», va explicar Madina en la presentació dels 230 noms que col·laboraran amb ell i amb el coordinador de la part econòmica, l'independent José Carlos Díez, en el document marc.

Entre els 230 noms hi ha militants del PSOE i experts independents, als quals se sumen més de mig centenar de fundacions i departaments universitaris. Alguns d'ells són veterans i exministres, com Javier Solana, José María Maravall o Mercedes Cabrera.