El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha preguntat a la Brigada d'Anàlisi i Revisió de Casos de la Policia sobre l'existència d'un informe sobre el cas Faisán, sobre la xivatada a ETA d'una imminent operació policial contra el seu aparell d'extorsió l'any 2006. De la Mata demana a més que s'identifiqui els autors de l'informe perdut, de l'existència del qual es va tenir coneixement en una entrevista a l'exnúmero 2 de la Policia Eugenio Pino, que va parlar també d'altres dos informes: Marta del Castillo i 11-M, que va ser remès recentment a l'Audiència Nacional sense que la Fiscalia trobés dades noves per demanar la reobertura de la causa.

De la Mata, el jutjat del qual va investigar la xivatada, adopta aquesta decisió després que l'associació Dignidad y Jusicia reclamés la reobertura del cas Faisán després de les revelacions del comissari Pino, i també que li prengués a aquest declaració com a testimoni i als funcionaris que van elaborar aquest informe.

Sobre el cas Faisán -pel qual els policies Enrique Pàmies i José María Ballesteros van ser condemnats a un any i mig de presó i quatre d'inhabilitació per un delicte de revelació de secrets- Pino va assegurar que en l'informe «s'aclareixen algunes responsabilitats».

En ser preguntat per aquests anàlisis policials, el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, va anunciar que havia demanat localitzar aquests tres informes i sobre el del cas Faisán va assenyalar: «Sembla que hi havia dues còpies, però no estan enlloc».

Després de conèixer-se l'existència d'aquests informes, el nou cap operatiu, Florentino Villabona, va acordar la dissolució de la Brigada d'Anàlisi i Revisió de Casos (BARC), creada per Pino i a la qual ara De la Mata reclama l'informe del cas Faisán. Aquesta unitat específica tenia com a objectiu analitzar els procediments i tècniques policials utilitzades.