L'exprimer ministre francès i derrotat en les primàries de la dreta Alain Juppé va confirmar que «no seré candidat a la Presidència» del país en substitució de François Fillon, ja que no es veu amb capacitat d'unir la seva família política. En una declaració a Bordeus, ciutat de la qual és alcalde, Juppé va admetre que «és massa tard» per a ell, i que no encarna la «renovació» que demanen els francesos. Els Republicans van decidir donar suport unànimement a la discutida candidatura de François Fillon, segons va explicar Gérard Larcher, president del Senat, en finalitzar la reunió del comitè polític celebrat a París.

«Confirmo que no seré candidat a la Presidència de la República. Ho diré a Fillon i a Sarkozy si desitgen reunir-se amb mi», va explicar l'exprimer ministre, en aparent al·lusió a la invitació de l'expresident francès a una reunió tripartida amb el candidat conservador i amb l'alcalde de Bordeus per solucionar la crisi.

Amb rostre afligit i en to lúgubre, va lamentar la confusió que viu el país en vigílies de les eleccions presidencials i va tenir paraules dures cap Fillon, de qui va criticar la seva «obstinació». «L'inici de les investigacions de la justícia i el seu sistema de defensa basat en la denúncia d'un suposat complot i d'una voluntat d'assassinat polític l'han conduït a un carreró sense sortida», va lamentar.

Per part seva, Fillon va assenyalar que la decisió de Juppé de no presentar-se en cap cas a aquestes eleccions demostra que no hi havia un pla alternatiu per substituir-lo. El candidat conservador va assegurar comptar amb la legitimitat dels militants per mantenir la seva candidatura per a les presidencials del 23 d'abril i el 7 de maig i va denunciar els que volen dividir seva família política.

«Hem perdut temps en discussions absurdes, deixant via lliure a l'extrema dreta i als candidats de l'esquerra que es freguen les mans contemplant la nostra divisió», va opinar el candidat conervador.