El secretari general de Ciutadans (C's) a Múrcia, Miguel Sánchez, va demanar al president de la comunitat autònoma, Pedro Antonio Sánchez, que se sotmeti a una qüestió de confiança a la cambra autonòmica perquè es constati el grau de suport amb el qual compta seu Govern. Abans de començar el Ple de l'Assemblea, Sánchez va assenyalar que el president «està enrocat, amagat a la cova i no es mou», fet pel qual li demanaran que presenti aquesta iniciativa i es valori així el suport del Legislatiu a la seva figura.

Pedro Antonio Sánchez «és president de Múrcia perquè se suposa que té el suport de la Cambra i, si no el té, que no segueixi de president», va insistir el líder de C's, que va defensar aquesta qüestió de confiança com el «penúltim pas» abans de la presentació de la moció de censura.

Pel que fa a aquesta darrera, Miguel Sánchez va recordar que el PSOE tindrà el suport del seu partit a partir del dia 27, quan expira el termini donat per C's al president autonòmic perquè dimiteixi, si bé va explicar que la seva formació defensa una moció «instrumental» que suposi la convocatòria d'eleccions anticipades.

Per part seva, el secretari general del PSOE de Múrcia, Rafael González Tovar, va apel·lar, després de parlar amb els líders de Podem i Ciutadans per avançar en la negociació de la moció de censura contra el PP, a l'interès general davant de la urgència dels primers i la petició d'esperar al 27 de març dels segons.

González Tovar, que no va voler marcar-se cap termini per presentar la iniciativa, va demanar a C's «que surti de la indefinició» i a Podem que tingui «tranquil·litat» per fer possible una solució que faci fora Pedro Antonio Sánchez de la presidència autonòmica després de la retirada del suport taronja per la seva imputació judicial en el cas Auditori. El líder de C's i González Tovar van mantenir una trobada «positiva», segons Sánchez, que va destacar la seva esperança que el PSOE «no es precipiti» i esperi al dia 27.

Per la seva banda, el secretari general de Podem a Múrcia, Óscar Urralburu, es va mostrar «entristit i decebut» després de la reunió mantinguda amb González Tovar, en què va assegurar haver constatat que els socialistes, igual que C's, estan «sense resposta i sense pols» per a presentar la moció de censura.