El governador del cèntric estat veneçolà de Miranda, Henrique Capriles, va explicar que ha estat inhabilitat per un període de 15 anys, encara que no va oferir més detalls del cas. El líder opositor prèviament havia alertat que podia ser inhabilitat per una investigació en contra que avançava la Contraloria General de Veneçuela per unes suposades irregularitats durant la seva gestió de la governació de Miranda.

L'11 de gener Capriles va assenyalar que havia estat citat per la Contraloria perquè, segons va dir llavors, el Govern de Nicolás Maduro volia implicar-lo en el cas de corrupció de la constructora brasilera Odebrecht. No obstant això, un dia després va aclarir que va ser citat per casos relacionats amb el maneig de recursos en la seva Governació i no amb el cas de la constructora Odebrecht.

En un altre ordre de coses, un oficial de la Policia Nacional Bolivariana (PNB) serà imputat per la seva presumpta responsabilitat en la mort de Jairo Ortiz, assassinat en una manifestació als afores de Caracas. L'oficial de la PNB Rohenluis Leonel Mata Rojas, de 27 anys, serà imputat davant el tribunal de control de l'estat Miranda per la presumpta comissió de delictes que preveu la legislació veneçolana. Ortiz va rebre un tret que li va ocasionar la mort quan estava en una manifestació el 6 d'abril al sector Monte Alto del municipi Carrizal, de l'estat Miranda.