Hillary Clinton va afirmar que hauria estat elegida presidenta dels Estats Units si no hagués estat per la intervenció, en les últimes setmanes de la campanya, de WikiLeaks, Rússia i el director de WikiLeaksl'FBI«Estava en el camí de la victòria fins que la carta de Jim Comey del 28 d'octubre i el WikiLeaks rus van crear dubtes al cap de gent que s'inclinava a favor meu i que va acabar tenint por», va explicar l'excandidata demòcrata a la Casa Blanca. «Si l'elecció hagués tingut lloc el 27 d'octubre, jo hagués estat presidenta», va dir.

«La raó per la qual vam perdre es troba en els esdeveniments dels deu últims dies» de la campanya, va dir l'excandidata, tot insistint en què els vots anticipats i els sondejos la donaven fins llavors com a guanyadora. Seguint les conclusions del govern de Barack Obama, va acusar el president rus, Vladimir Putin, d'haver operat contra ella per l'odi que li tenia des de 2011, quan la llavors cap de la diplomàcia nord-americana va criticar el desenvolupament de les eleccions a Rússia. «Quan s'observa el meu adversari i les declaracions del seu equip de campanya, es veurà que estaven bastant coordinats amb els objectius del líder el nom del qual no diré», va afirmar, al·ludint a Putin.

Per altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump que, segons el seu parer, no pot ser «imposat» pel seu país i ha de ser negociat directament entre les dues parts. En una declaració conjunta amb el president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Abu-Mazen, des de la Casa Blanca, Trump es va declarar «compromès» a treballar amb les dues parts.