L'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez ha centrat el seu atac contra la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, en l'abstenció a la investidura de Mariano Rajoy i ha defensat que en aquestes primàries es decideix si es "cronifica". Per la seva banda, Susana Díaz ha respost retraient-li que els socialistes estan en l'actual situació perquè malgrat enfrontar-se a un "PP tòxic", Sánchez va obtenir el major desastre electoral.

En el primer tram del debat que mantenen a Ferraz els tres aspirants a la Secretaria General del PSOE, l'abstenció i el "desastre electoral" han protagonitzat l'encreuament de declaracions entre Sánchez i Díaz. Mentrestant, el diputat basc Patxi López ha insistit que cal parlar del futur i no tant del passat.

La presidenta de la Junta ha reconegut que la decisió d'abstenir-se davant Mariano Rajoy va ser "difícil i dolorosa" però ha defensat que no hi havia una altra alternativa perquè el PSOE té 84 escons.

A més, Díaz ha carregat contra Sánchez pels seus "vaivens" i els seus canvis d'opinió en funció del que li ve bé. I, per il·lustrar-ho, ha parlat dels seus canvis en la seva proposta territorial o en les seves relacions amb Podem.

Mentrestant, Sánchez ha respost aquesta acusació --que López ha completat recordant que últimament ha defensat buscar "una aliança" amb Podem-- defensant que no és president del Govern espanyol perquè Pablo Iglesias no va acceptar les condicions dels socialistes.