Les sospites de corrupció contra el president del Brasil, Michel Temer, i la creixent pressió per a la seva renúncia han desencadenat incomptables conjectures respecte el seu possible successor en el cas que finalment es vegi obligat a deixar el poder. La forta corrent d'opinió contrària a Temer es va aprofundir amb una protesta sindical que va acabar amb greus fets de violència a Brasília i una petició de judici polític presentada al Congrés per l'influent Col·legi d'Advocats, que es va sumar a les altres dotze ja lliurades per l'oposició.

Els dubtes sobre el governant van sorgir amb una confessió de l'empresari Joesley Batista, del grup JBS, que va dir a la justícia que suborna Temer des de 2010 a canvi de «favors polítics» i va lliurar unes gravacions comprometedores al Suprem, que ha obert una investigació sobre el cas.

El clima advers ha portat tota l'oposició i els sectors de l'oficialisme a exigir la renúncia de Temer, qui de moment resisteix a les pressions, assegura que no dimitirà i garanteix que el país «no està aturat» i que les institucions «funcionen».