El president de França, Emmanuel Macron, va crear un conflicte diplomàtic amb Polònia en acusar el govern polonès d'anar contra els interessos europeus i de danyar els valors de la Unió Europea (UE). «Polònia no és el país que marca la direcció en què va Europa. Tot el contrari, Polònia va contra els interessos europeus», va assegurar el cap de l'Estat francès després de reunir-se amb el president de Bulgària, Rumen Radev, a la ciutat búlgara de Varna.

«Europa ha estat creada com un espai de valors i Polònia els està violant», va denunciar, així com va recordar que la Comissió Europea ha obert un procediment d'infracció a Polònia per la seva reforma del sistema judicial.

Per part seva, la primera ministra polonesa, Beata Szydlo, li va demanar a Macron que respecti Polònia i s'ocupi del seu país. «Li vull recomanar al president de França que s'ocupi del seu propi país, i també li demano que tingui en compte que el futur de la Unió Europea no només el decidirà França», va afirmar Szydlo, que també va recordar al líder francès que «Polònia és un soci europeu amb els mateixos drets que França».

En un altre ordre de coses, Macron ha gastat 26.000 euros en serveis de maquillatge des que va prendre possessió, el 14 de maig passat. La quantitat, de la qual s'ha fet ampli ressò la premsa francesa, és «elevada», van reconèixer fonts de l'Elisi, però «menor» que la dels seus predecessors, en al·lusió al socialista François Hollande i el conservador Nicolas Sarkozy.