Dues portadores van morir en una allau que es va produir al matí al pas fronterer del Tarajal, entre Ceuta i el Marroc, segons fonts de l'Hospital General de Tetuan, on van ser transportats els cadàvers en un primer moment. Les fonts, que van assenyalar que es va tractar d'«un accident», van aclarir que els dos cadàvers van ser enviats a Tànger per realitzar-los una autòpsia, suposadament per ordre judicial.

Per la seva banda, fonts de l'Observatori del Nord del Marroc, una ONG habitualment ben informada sobre la zona fronterera amb Ceuta, van assegurar que les dues dones van morir en ser trepitjades en una allau produïda al pas fronterer amb Ceuta, que ahir va reobrir les seves portes després diversos dies tancada.

L'ONG va identificar les dones com Touria Baqali i Karima Rmili, totes dues al voltant dels cinquanta anys, i va afegir que al costat d'elles van resultar ferides quatre persones més que també van necessitar hospitalització. El passat mes d'abril, una altra portadora morir en circumstàncies semblants, després d'una allau registrada després de diversos dies de tancament del pas fronterer.

Malgrat que les autoritats dels dos països van implementar diverses millores per fer menys perillós el pas dels portadors (com separar homes i dones i limitar el pas de vehicles), les allaus han continuat produint-se. Precisament avui viatja a Rabat el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, que previsiblement haurà de tractar aquest tema.